SRE Eficient

Economie și Sustenabilitate cu Studiu SRE


 

Optimizează-ți Clădirea cu un Studiu SRE de Eficiența Energetică

Aprofundează Studiul SRE, evaluarea cheie pentru a măsura fezabilitatea tehnică, economică și ecologică a integrării sistemelor alternative de înaltă eficiență în clădirea ta. Această analiză detaliată, cunoscută și sub numele de Studiul SRE, se concentrează pe exploatarea optimă a Surselor Regenerabile de Energie, fiind un pas esențial spre modernizarea energetică și conformitatea cu standardele de mediu.

Te-ai întrebat vreodată cum poți transforma consumul de energie al clădirii tale? Studiul SRE nu este doar o cerință legală conform legislației românești, ci și o oportunitate de a investi în eficiența energetică.

Indiferent de tipul de finanțare - publică, privată sau mixtă - pentru clădirile noi sau cele în curs de reabilitare, realizarea unui Studiu SRE este un demers obligatoriu, stipulat de legea nr. 372/2005 și Hotărârea Guvernului nr. 907/2016, ce promite nu doar conformitate, ci și economii semnificative pe termen lung.

Metodologia Noastră în Realizarea unui Studiu SRE?

La iVerus, ne mândrim cu abordarea noastră meticuloasă și bazată pe date în realizarea fiecărui Studiu SRE. Înțelegem că fiecare clădire și situație este unică, motiv pentru care am dezvoltat o metodologie flexibilă, dar riguroasă, care se poate adapta la diverse cerințe și contexte.


Faza 1

Pregătirea Inițială

Consultare Preliminară: Discutăm cu tine pentru a înțelege nevoile și obiectivele tale.

Colectarea Datelor Inițiale: Examinăm documentația existentă sau studiem proiectul viitoarei construcții, cum ar fi planurile clădirii și memoriile de arhitectură și instalații.


Faza 2

Evaluarea în Teren

Vizita la Fața Locului: Efectuăm o evaluare detaliată a clădirii și a sistemelor sale energetice.

Măsurători și Teste: Utilizăm echipamente de înaltă precizie pentru a măsura parametrii tehnici ai anvelopei clădirii și a instalațiilor tehnice. 


Faza 3

Analiza Datelor

Modelare Energetică: Utilizăm software specializat pentru a modela consumul energetic al clădirii în diferite ipoteze de utilizare a energiilor regenerabile. 

Identificarea Oportunităților: Analizăm datele pentru a identifica zonele unde se pot face îmbunătățiri.


Faza 4

Raportare și Recomandări

Raport Detaliat: Îți oferim un raport cuprinzător conform conținutului cadru din Metodologia de calcul MC 001/2022.

Plan de Acțiune: Îți prezentăm un set de recomandări concrete, împreună cu o estimare a costurilor și a beneficiilor pentru fiecare sursă regenerabilă de energie analizată.


Faza 5

Asistență Post Studiu

Implementare: Te ghidăm în procesul de implementare a recomandărilor.

Monitorizare: Oferim suport în monitorizarea performanței energetice după implementarea soluțiilor recomandate.

Beneficiile Studiului SRE

Avantajele Esențiale ale Studiului SRE
 • Economii de energie: Descoperă cum să reduci consumul de energie, să alegi sursa de energie regenerabilă cu cel mai bun randament și să îți diminuezi facturile.
 • Economii de bani: Investiția într-un Studiu SRE se va amortiza rapid prin economiile realizate.
 • Protecția mediului: Fii un pionier în lupta împotriva schimbărilor climatice prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Ce Include Studiul SRE?

  • Evaluarea consumului actual de energie: Analizăm facturile tale de utilități și efectuăm măsurători in situ.
  • Identificarea oportunităților de îmbunătățire: Examinăm clădirea sau studiem consumului viitoare clădiri si propunem soluțiile optime pentru diminuarea consumului energetic. .
  • Evaluarea costurilor și beneficiilor: Îți oferim un raport detaliat care să îți arate dacă implementarea unei anumite soluții este fezabilă din punct de vedere tehnic, economic și de mediu.
  • Recomandări: Îți oferim o listă de soluții concrete pentru a îmbunătăți eficiența energetică a clădirii tale.

Inovație și Sustenabilitate în Studiul SRE

Soluții Inovatoare prin Studiul SRE

Unul dintre punctele forte ale serviciilor noastre de Studiu SRE este evaluarea și recomandarea de soluții energetice alternative. Aceste soluții pot include:

 • Descentralizate de alimentare cu energie, bazate pe surse regenerabile de energie;
 • De cogenerare/trigenerare;
 • Centralizate de încălzire sau de răcire ori de bloc;
 •  Pompe de căldură;
 •  Schimbătoare de căldură sol-aer;
 •  Recuperatoare de căldură.

Integrarea acestor soluții inovatoare nu doar că îndeplinește cerințele legale, dar și optimizează eficiența energetică a clădirii tale, contribuind la reducerea costurilor pe termen lung.

Avantajele alegerii iVerus pentru Studiul SRE

La iVerus, avem o echipă de ingineri și consultanți cu experiență în domeniul eficienței energetice. Fiecare membru al echipei noastre este atestat și calificat pentru a oferi soluții personalizate care să îndeplinească toate cerințele legale, inclusiv Legea nr. 372/2005 și MC 001/2002.

Ești gata să faci primul pas spre o clădire mai eficientă energetic? Contactează-ne astăzi pentru a afla mai multe despre cum te putem ajuta.

TELEFON

+40 (745) 236 753

E-MAIL

office@iverus.ro

SOCIAL MEDIA


CONTACT

Contactează-ne Suntem aici pentru tine