Raport de evaluare

Un raport de evaluare, in cel mai simplu sens, este un document care raporteaza rezultatele, constatarile, interpretarile, concluziile sau recomandarile derivate printr-o evaluare. Un raport de evaluare ofera in principal un rezumat al punctelor abordate de evaluare. Prezinta, de asemenea, o imagine de ansamblu asupra procesului de evaluare.

Importanta unui raport de evaluare

Un raport de evaluare este un mod esential de prezentare a unei evaluari unui anumit client sau destinatar. Acesta este destinat sa promoveze constientizarea modului in care evaluarea si-a atins rezultatele si concluziile.

Prin urmare, un raport de evaluare este un mod eficient de a difuza rezultatele unei evaluari catre persoanele in cauza. Este esential sa raportam concluziile derivate dintr-o evaluare specifica pentru a asigura transparenta acesteia si pentru a putea folosi in mod corespunzator astfel de concluzii in viitor.

Acest lucru este de asemenea pentru ca oamenii sa inteleaga corect scopul planului de evaluare si, desigur, sa cunoasca rezultatele si efectele posibile asupra subiectului sau subiectilor evaluarii. De asemenea, este prezentat un raport de evaluare pentru a stabili daca timpul si resursele alocate pentru o astfel de evaluare au fost utilizate in consecinta.