Conform datelor puse la dispozitie de Institutul National de Statistica, salariul mediu net in Romania depaseste 2.400 de lei, in comparatie cu 1.282 lei in 2008, adica o dublare a puterii de cumparare.

In ceea ce priveste piata imobiliara se constata o crestere a pretului inca din anul 2015. Pe de alta parte, preturile s-au injumatatit in perioada 2009-2014, cand o garsoniera a ajuns sa echivaleze o masina noua din clasa medie.

De altfel, in prezent, nivelul preturilor apartamentelor, cu exceptia unor zone, este la nivelul anului 2006, neatingand inca nivelul perioadei anterioare de boom economic.

In consecinta este normal sa  traversam o perioada  de crestere a pietei ani de scadere si stagnare, adica acesta este un moment propice pentru o investitie imobiliara.

EVALUARE IMOBILIARA INAINTE DE ACHIZITIE

Locatia este un considerent deosebit de important realizarea unei alegeri. Fie ca este vorba de un apartament, o casa, o vila sau de o cladire de birouri, locatia este ceea ii poate creste sau cobori considerabil valoarea.

In genere, locatiile ultracentrale sau centrale cu acces facil catre centre comerciale, cafenele, institutiii, scolii si licee, parcuri, locuri de promenada si mijloace de transport in comun, etc. sunt mai dezirabile si vin la pachet cu un pret mai mare.

Conceptul, arhitectura si designul cladirii formeaza un alt pachet de caracteristici care compun valoarea unei achizitii imobiliare. O arhitectura interesanta, un design atractiv al cladirii sunt garantii de crestere a valorii in timp.

Calitatea materialelor si a executiei sunt o altă componenta importanta a valorii unui imobil, datorita faptului ca  acestea vor influenta atat calitatea locuirii de zi cu zi cat si costurile de intretinere pe termen lung. Adica este deosebit de importanta consultarea unui certificat energetic inainte realizarea unei achizitii.

Nivelul de tehnologizare si automatizare al unui imobil este un considerent din ce in ce mai important. Automatizarea sistemelor de incalzire si climatizare, incuietorile inteligente, senzori de temperatura si geamuri – corelati cu centrala termica pentru a preveni pierderile de caldura, sistem anti-inundatie cu valve cu inchidere automata sau sisteme childproof sunt unele dintre optiunile unui imobil inteligent ce permit corelarea cu stilul de viata al locatarilor, aducand un grad ridicat de confort si, in timp, reducerea costurile de intretinere.

IVERUS intelege cat de importanta este stabilirea valorii reale a unui bun imobiliar rezidential sau comercial, si  doreste sa ofere un raport de evaluare imobiliara personalizat, luand in considerare tipul de proprietate, scopul evaluarii, termenii de referinta ai evaluarii, calitatea si cantitatea datelor disponibile pentru analiza.

Pentru mai multe detalii, apelati la echipa IVERUS formata din  evaluatori imobiliari, brokeri imobiliari si auditori energetici cu peste 10 ani de experianta in evaluarea proprietatilor imobiliare, consultanta in domeniul imobiliar si intocmirea certificatelor energetice