Active corporale

Ce este un material tangibil?

Un activ tangibil este un activ care are o valoare monetara finita si, de obicei, o forma fizica. Activele corporale pot fi intotdeauna tranzactionate pentru o anumita valoare monetara, desi lichiditatea diferitelor piete va varia. Imobilizarile corporale sunt opuse activelor necorporale care au o valoare teoretizata decat o valoare de schimb tranzactional.

Valoarea neta si operatiunile de baza ale unei afaceri depind in mare masura de activele sale. Gestionarea activelor si a implicatiilor activelor sunt unul dintre motivele principale pentru care companiile mentin in general un bilant. Activele sunt inregistrate in bilant si trebuie sa se echilibreze in ecuatii simple active minus pasive egale cu capitalurile proprii ale actionarilor care guverneaza bilantul.

Tipuri de active

Companiile au doua tipuri de active: corporale si necorporale. Imobilizarile corporale sunt cele mai de baza tipuri de active din bilant. Ele sunt de obicei principala forma de active in majoritatea industriilor. De asemenea, sunt de obicei cele mai usor de inteles si de valorizat. Activele corporale sunt active cu o valoare finita sau discreta si, de obicei, o forma fizica. O revizuire rapida a unui bilant va oferi o structura a imobilizarilor corporale listate de lichiditate. Portiunea de activ a bilantului este divizata in doua parti, active circulante si active pe termen lung. Activele curente sunt active care pot fi transformate in numerar in mai putin de un an. Activele pe termen lung sunt active care pot fi transformate in numerar in mai mult de un an. Toate tipurile de active sustin operatiunile unei companii si o ajuta sa isi atinga obiectivul principal care este generarea de venituri.

  • In mod cuprinzator, companiile au doua tipuri de active: corporale si intangibile.
  • Imobilizarile corporale au o valoare tranzactionala reala si, de obicei, o forma fizica.
  • Activele corporale reprezinta de obicei majoritatea activelor totale ale unei firme.
  • Imobilizarile corporale pot fi inregistrate in bilant ca active curente sau pe termen lung.
  • Active corporale curente si pe termen lung

Imobilizarile corporale pot fi fie active curente, fie active pe termen lung. Activele curente pot avea sau nu prezenta fizica la fata locului, dar vor avea o valoare de tranzactie finita. Cele mai lichide, active corporale corporale ale unei companii includ numerar, echivalente de numerar, valori mobiliare comercializabile si conturi de primit. Toate aceste active corporale sunt incluse in calculul raportului rapid al companiei. Alte active curente sunt incluse in calculul raportului curent al companiei. Raportul curent arata cat de bine o companie isi poate acoperi datoriile curente cu activele curente.